Prezentarea proiectului Obiectul proiectului Prognoza viiturilor Evitarea accidentelor provocate de viituri Contactati-ne


Prezentarea Proiectului

____________________________________

In ultimile decenii numeroase zone din Romania au fost supuse la viituri exceptionale care au provocat inundatii semnificative.

Aceste inundatii au pus in pericol sectoare economice, au condus la pierderi de vieti omenesti si de bunuri materiale.

De exemplu, in 2005 in Romania, 1734 de localitati au fost afectate de inundatii, cu o valoare a pierderilor materiale de cca. 1.4 miliarde euro si 76 pierderi de vieti omenesti.

In prezent in Romania se deruleaza o serie de proiecte privind protectia impotriva inundatiilor si diminuarea pagubelor provocate de acestea.

"Integrarea in continuare a actiunilor de avertizare in zonele potential afectabile de viituri rapide" reprezinta faza a II-a a Proiectului Pilot din Europa Centrala si de Est, cu tema "Studiul viiturilor istorice privind managementul integrat al inundatiilor" din cadrul Programului Asociat asupra Gestionarii Inundatiilor. Proiectul a fost initiat in Romania de Parteneriatul Global al Apei (GWP-Ro) cu suportul financiar al Organizatiei Mondiale de Meteorologie (WMO).

Expertiza tehinca si studiile specifice asociate proiectului au fost efectuate de catre un colectiv din cadrul Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, Romania.

Proiectul are ca obiectiv:principal adaptarea unui sistem de avertizare a populatiei in caz de viituri rapide, pentru bazinul reprezentativ Teleajenul Superior (Cheia).

[CLICK PENTRU HARTA ZONEI]

PROIECTUL S-A INCHEIAT CU SUCCES
La data de 30 AUG. 2006, Raportul Final a fost transmis catre WMO (World Meteorological Organisation) pentru aprobare.

[CLICK AICI PENTRU RAPORTUL FINAL ( PDF - 8.3 MB)]

 

S T I R I